×

Donatım Müdürlüğü Görevleri

1. 4.11.1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa ve 28.3.1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 43 üncü maddesine dayanılarak hazırlanan üniversitemiz Satın Alma ve İhale Yönetmeliği çerçevesinde Çankaya Üniversitesinin ekonomik ve sosyal ihtiyaçları dikkate alınarak, alım, satım, hizmet, yapım, kiralama işlerinin en uygun zaman ve koşulda, üniversite yararı gözetilerek temin edilmesi için verilen görevi yerine getirmek.
  2. Satın alınan demirbaş ve sarf malzemelerinin, muayene kabul komisyonu tarafından kabulü yapıldıktan sonra ambarda sınıflandırılmış halde düzenli ve iyi durumda saklamak, bunları yangın, çürüme, bozulma, akma gibi her türlü tehlike ve zarardan korumak ve ihtiyaç bildiren birimlere belge karşılığında zamanında vermek.
  3. Periyodik bakım gerektiren hizmet alımlarının yıllık bakım sözleşmelerini yapmak.
  4. Alınan demirbaş malzemelerin kayıtlarını yapmak ve her yıl sayımı yapılarak ayniyat hesabını vermek

Üniversitemizin Sürdürülebilir Tedarik / Satın Alma Politikası

Çankaya Üniversitesi satın alma politikası; eğitim ve bilimsel araştırma faaliyetlerini devam ettirebilmek için ihtiyaç duyduğu mal ve hizmet alımlarında birimlerimizden gelen talepler doğrultusunda ve ihale yönetmeliğimiz kapsamında maliyet ve kalite kriterlerine  göre bütün isteklilere eşit bilgi, fırsat ve ortam sağlamak suretiyle sürdürülebilir tedarik prensiplerini uygulayarak ve sahip olduğumuz etik değerler ile planlanmaktadır.

Temel Değerler

1. Çevre dostu mal ve hizmetlerin tedarik edilmesine özen gösterilmesi.
  2. Atık stratejisini sürdürürken üretilen atıkları en aza indirgemek, yeniden kullanmak veya dönüştürmek.
  3. Kaynakları verimli kullanmak. İhtiyaç fazlasını tüketmemeye teşvik etmek.
  4. Tedarikçi firmaları çevresel performansa göre sıralamak ve tedarikçilerin kalite standartlarını iyileştirmek.
  5. Yerel ve uluslararası tedarikçi sayısını arttırmak
  6. Açık, adil ve şeffaf olmak.
  7. Tedarikte eşitlik ve çeşitliliği sağlamak.
  8. Tescilli bilgiler, patentler, telif hakları, istihdam bilgileri vb. raporları içeren bilgilerin korunmasını sağlamak.